קלנועית הינה כלי רכב נייד אשר משתייך אל סדרת המתקנים אשר מטרתם לסייע לאנשים בעלי מגבלויות שונות להתנייד באופן חופשי וקל יותר, בדרך כלל מוצר זה משמש קשישים ואנשים בגיל השלישי מפאת בעיות פיזיולוגיות ובריאותיות שונות אשר נובעות עם הגיל. באותה הקטגוריה אליה משתייכת קלנועית ניתן למצוא מוצרים נוספים כמו הליכונים, כסאות גלגלים ומתקני סעד נוספים אשר מסייעים לאנשים להתנייד ביתר קלות בתוך מבנים סגורים וכך גם ברחובות, וישנן אפילו קלנועיות אשר מותאמות לנסיעה בשטח. קלנועיות מיועדות בדרך כלל לבני הגיל השלישי אשר מוצאים עצמם עם בעיות תנועה מסיבות שונות, מעבר לבעיות הגיל אשר פוגם באופן מהותי בהשלמת פעולות בסיסיות, הרי שישנם גם מצבים בהם אדם עבר מחלה, תאונה או ניתוח ואינו יכול להתנייד באופן נקודתי או לטווח הארוך.
קלנועית הינה כלי רכב ממונע אשר פועל במנגנונים שונים, הוא גם מגיע בצורות ועיצובים שונים, כך שניתן להתאים את הקלנועית הטובה ביותר לצורך ולסביבת המחייה של המשתמש בה.
כיצד לבחור קלנועיות?
קלנועיות צריך לבחור בצורה מוקפדת, בהתאם לצרכים של המשתמש בה. יש לקחת פרמטרים כמו גיל, בעיות פיזיולוגיות, תנאים סביבתיים, עלויות, מנגנוני הפעלה של המוצר, אחריות, מהירות ועוד.
עלויות של קלנועית יכולות להתחיל בכמה אלפים ולהגיע לעשרות אלפי שקלים, בהתאם כמובן לדגם של קלנועית, שנת הייצור שלה, מנגנון הפעלתה ועוד.
חשוב לציין שישנו היצע רב ביותר של קולנועיות, ניתן למצוא כאלה עם שני גלגלים בלבד, קלנועיות בעלות שלושה וארבעה גלגלים, קלנועית עם מושב אחד או דו מושבי, קלנעויות אוטומטיות או עם גיר הילוכים רגיל ועוד. בדיוק כפי שבוחרים רכב, על אותם הפרמטרים נמדדת גם הקלנועית, כאשר במדינת ישראל ישנה הגבלת מהירות עבור כלי רכב אלה והיא עומדת על מהירות של סביב העשרה קמ"ש, לכן, חשוב להקפיד גם על תקינות ועמידה בתקנות השונות הרלוונטיות להפעלתה. אין צורך ברשיון נהיגה לצורך הפעלתה של קלנועית.
חשוב להתאים את הקלנועית לצרכים של המטופל, כך שבמידה והוא יהיה המשתמש היחידי של כלי הרכב, די יהיה ברכישה של קלנועית בעלת מושב אחד. כמו כן, ישנן קלנועיות מתקפלות אשר קלות הרבה יותר לשימוש במרחבים צרים, כך שבמידה והנהג מבלה את רוב זמנו בבית או במסגרת בית החולים עדיף להתאים לו קלנועית מתקפלת כך שיהיה לו קל יותר להתנייד איתה.