כדאי לקרוא גם: (הקישורים נפתחים בלשונית חדשה)
מכשיר שמיעה מטרתו לסייע לאדם אשר לוקה בקשיי שמיעה לחדד את כושר השמיעה שלו, הן ברמה הנקודתית והן מבחינת קולות הרקע.
מכשירי שמיעה מופעלים באמצעות טכנולוגיה מתוחכמת במיוחד, ומדובר על מכשירים רגישים ביותר, אשר עלותם גבוהה למדי. מכשירי שמיעה משמשים לצורך התגברות על קשיי שמיעה אשר יכולים לנבוע מכמה סיבות.
ראשית, ישנן סיבות מולדות אשר פוגעות ביכולת השמיעה של אדם. על אף שכיום מכשירי שמיעה הינם מפותחים ביותר ומסוגלים להתגבר על מרבית קשיי שמיעה, הרי שבפועל ישנן רמות חירשות שעדיין לא ניתן להתגבר עליהן באופן מלא.
יחד עם זאת, אנשים רבים מצליחים לשפר את שמיעתם באופן ניכר ובכך למעשה לשפר את איכות החיים שלהם.
סיבה שנייה לפגיעה ביכולת השמיעה הינה נרכשת, כאשר לאורך החיים, מסיבות כאלה ואחרות, אנשים נוטים לפתח קשיי שמיעה כתוצאה מפגיעות, אורך חיים לא תקין ועוד.
הסיבה השלישית לצורך במכשירי שמיעה זהו הגיל. עם הזיקנה יכולת השמיעה של האדם נפגמת באופן משמעותי, ומסיבה זו יש צורך בשימוש תמידי במכשיר שמיעה מותאם.
סוגי מכשירי שמיעה
ישנו מגוון רחב ביותר של מכשירי שמיעה שונים בשוק כיום. ניתן למצוא מכשירים המתחברים לחלקים שונים של האוזן וכאלה אף שפועלים הישר לפי תדרי המח.
כמו כן, ישנם מכשירים המופעלים באמצעות טכנולוגיות שונות, כך שלמעשה, ההיצע בשוק הוא רחב במיוחד, וכל שעליכם לעשות הוא להתאים את המכשיר הנכון והמתאים ביותר למטופל. באופן גס, ניתן לחלק את כלל מכשירי שמיעה לארבעה סוגים שונים, כאשר בין הסוגים השונים ניתן למצוא מכשירי שמיעה אשר מתלבשים על החלק החיצוני של האוזן, מכשירי שמיעה בגדלים קטנים, מכשירי שמיעה אשר מותקנים הישר בתוך האוזן, וכאלה שנכנסים אף אל תוך התעלה עצמה.
בנוסף למכשירי שמיעה ישנם מוצרים נלווים כמו וסתים, אמצעים להגברת איכות השמיעה ועוד.
ניתן למצוא כיום מכשירי שמיעה דיגיטאליים וכאלה הפועלים על מנגנונים אנלוגיים ועוד.
התאמה של מכשירי שמיעה צריכה להיות על בסיס בדיקה של רופא ובהתאם להמלצתו, כאשר בעת בחירת המכשיר יש לקחת בחשבון את רמת הלקות, גילו של המטופל, מבנה האוזן ופרמטרים הקשורים למכשיר עצמו, כך בין היתר טכנולוגית הפעלה, אחריות היצרן, עלויות ועוד.