הפורטל המרכזי למידע, פתרונות דיור ושירותים לגיל הזהב

קיימת יותר מדרך אחת להיות יהודי ויותר מדרך אחת להגיד שלום לאהובנו

קיימת יותר מדרך אחת להיות יהודי ויותר מדרך אחת להגיד שלום לאהובנו

שתפו את העמוד עם חברים >>

מאת עידית לב – מגזין הזמן השלישי

רובנו מנסים להסתתר מפני המוות, למרות שאפילו במערכת החינוך שלנו המוות והפרידה הינם חלק בלתי נפרד ממעגל החיים. אין אנו מרבים לעסוק בו.
כך נוצר מצב, שמרבית האוכלוסייה במדינת ישראל חיה באורח חיים מסוים, חופשי, אך העת הפרידה מופעל לחץ כבד ומיעוט פתרונות המאפשרים להיפרד בדרך התואמת את אורח החיים היומיומי.
מצב זה פוגע למעשה בחופש הבחירה של כל יהודי שחפץ להיקבר בקבורה חופשית, וכל משפחה הרוצה למצוא דרך ייחודית להנציח את אהוביה.
עלי שלכת הינה חברה פרי יוזמתם של מספר יזמים ישראליים שזיהו את הצורך בחברה הישראלית. החברה מובילה את הרעיון שגם במוות יש לנו זכות לבחור איך יראה טקס הפרידה שלנו מהקרובים לנו.

היום יש רק דרך אחת להיפרד מיקירנו.
מדינת ישראל הצליחה באמצעות שורה של חוקים ותקנות להפוך את ענף הקבורה לסמל של חוסר יעילות כלכלית, רמת שירות נמוכה והגבלת חופש הבחירה של נותני השירותים ושל משפחות הנפטרים.
הלכה למעשה, בניגוד למקובל בעולם, בארץ נהוג להתייחס לדרך אחת בלבד להיפרד מהמת.
היום קיימת נטייה הולכת וגוברת של האוכלוסייה החילונית לחפש תשובות מסורתיות שלא באות מתוך האורתודוכסיה, אלא מתאימות לאורח החיים השוטף והמלא של האוכלוסייה.
התאגיד העסקי היחידי שנותן שירותים מלאים בענף קשה זה הינה חברת עלי שלכת. החברה מספקת שירותי קבורה, טקסי הנצחה אישיים וליווי ארוך טווח למשפחות האבלות

שיטות קבורה והנצחה
הדרך בה אנו בוחרים לקבור את יקירנו ולהיפרד מהם הינה אמצעי ביטוי חיוני לבניית המורשת המשפחתית, להעברת מסרים ותובנות, חוויות וזיכרונות, שימורם והמשכיותם לדורות הבאים.

קבורה
קבורה בארון
הרב מאיר אזרי, יהודי רפורמי: “אין בכלל איסור על פי ההלכה לקבור בארון. הנוהג היהודי לקבור בתכריכים השתרש כאן מימי רבן גמליאל, בעיקר מטעמי חיסכון. המצב הכלכלי בארץ היה אז קשה. רבנים פסקו על עריכת לוויות פשוטות כדי לא להפלות בין עניים לעשירים. לפני כן, בתקופת המשנה, היהודים קברו בארון. בחו”ל יהודים נקברים בארון בלי בעיה” (מתוך “סופשבוע מעריב” 7.6.2002)

הנצחה
עלי שלכת מציעה מגוון רעיונות ודרכים לתיעוד ולמימוש מפעלי ההנצחה.
להלן רשימה של חלק משירותי מפעלי ההנצחה:
– אתר/דף אינטרנט – בניית אתר/דף אינטרנט לזכרו של הנפטר ו/או המשפחה, ובו מספר דפים הכוללים תמונות אישיות ומשפחתיות, יצירות, מאמרים, מסרים ותכנים אישיים.
– הפקת סרט וידאו – צילום ועריכת סרט וידאו דוקומנטארי/ביוגראפי אישי חדש או מתוך חומרים קיימים, המגולל סיפור חיים אישי, מסע בין תחנות החיים.
– ספר ביוגראפי – תיעוד, עריכה והדפסה של סיפור חייכם או של משפחתכם, בספר ביוגראפי אישי, שיישאר כנכס משפחתי לדורות הבאים.
– שי/איגרת לנוכחים – שי או איגרת אשר תינתן לנוכחים בטקס.
– שחזור תמונות – לשחזר ולשקם תמונות ישנות, קרועות ודהויות ואף להוסיף צבע לתמונות שצולמו בשחור-לבן ובכך להפיח בהן רוח חיים חדשה.
– אלבום תמונות – עיצוב והפקת אלבום תמונות אישי או משפחתי מרהיב אותו ניתן להדפיס במספר עותקים.
– מעבר לאופק – שירות ייחודי, בו יכול אדם להזמין מסרים, ברכות או מתנות אשר ישלחו לאחר מותו לבני משפחתו או לחברים, במועדים שנקבעו על ידו מראש, כגון הולדת הנכד הראשון, יום נישואין, ימי הולדת ואירועים אחרים.

מקורות

תכנית עסקית עלי שלכת
שירותי קבורה בישראל – מסמך רקע של מכון המחקר של הכנסת. הוגש לחה”כ יהודית נאות ב-27 ביוני 2002.
שירותי קבורה בישראל – שירי וינטר המכון ללימודים אסטרטגיים ופוליטיים, החטיבה למחקר ומדיניות כלכלית.

תפריט נגישות