על כירופרקטיקה וקינסיולוגיה
מאת ד”ר גיורא דביר (Ph.D., D.C), כירופרקט וקינסיולוג
על כירופרקטיקה:
במערכת האנושית המורכבת מגוף ונפש, יש למערכת העצבים תפקיד בכיר של שליטה ופיקוח. מערכת העצבים היא למעשה מערכת חשמלית וכימית הרגישה מאד ללחצים מכנים. חלקי המערכת הם המוח, חוט השדרה וכל העצבים הנובעים ממנו.
כאשר חוליה, עצם, גיד או שריר לוחצים על העצב, נוצר מעין שיבוש בזרמים החשמליים ובהעברת המסרים הכימיים.
התוצאות מוכרות לכולנו. תחושות כאב, חוסר תפקוד או שניהם ביחד.
תפקיד הכירופרקט הוא לאתר היכן ממוקמת הנקודה בה מערכת העצבים נמצאת בלחץ, לשחרר אותה ובכך לאפשר את תפקודה התקין.
שנת 1895 נחשבת לשנת התחלת תחום הכירופרקטיקה ודוויד פלמר נחשב לאבי הכירופרקטיקה.
משמעות המילה “כירו” הינה יד ומכאן שמו של איש המקצוע. הכירופרקטור עובד עם הידיים על כל הגוף כאשר הוא שם דגש מיוחד על עמוד שדרה.
המקצוע התפתח בארה”ב כמקצוע מקביל למקצוע הרפואה. בתי ספר לכירופרקטיקה מעניקים תואר של דוקטור לכירופרקטיקה. בהמשך, המקצוע התפשט ברחבי העולם והשיטה נלמדה גם בבתי ספר גם בקנדה, אנגליה ואירופה.
בישראל פועלים כיום כ-90 כירופרקטורים העובדים בשיטות שונות.
על קינסיולוגיה:
הקינסיולוגיה פותחה על ידי קבוצת כירופרקטים בשנת 1964 כאשר ד”ר גורג גוטהארט נחשב לאבי הקינסיולוגיה.
תרגום המילה קינסיולוגיה היא “תורת התנועה”. המשמעות היחודית היא: זיהוי וקבלת משוב ממערכת העצבים באמצעות השינוי במתח השריר.
הקינסיולוגיה מבוססת על יכולות אבחון של מערכת העצבים האנושית. היכולת להבחין מה קורה בסביבה, להבחין בחומרים כימיים, גלים אלקטרומגנטיים, מחשבות, היכולת של המערכת לזכור מה היה בעבר, להחליט אם פרט מסוים תורם לבריאות האדם או לחילופין, מזיק להישרדותנו.
כמו כן, המערכת מסוגלת להעביר ידע לקיניסיולוג, דרך השינוי במתח השריר. באמצעות תשובות לשאלות של כן ולא הנשאלות על ידי הקינסיולוג ואבחון המערכת יכול איש המקצוע להבחין בבעיות המקשות ופוגעות בבריאותינו.
עם השנים התפתחה הקינסיולוגיה בכוונים שונים וכיום קימות מגוון גישות ושימושים המבוססים על העיקרון הבסיסי של הקינסיולוגיה.
באמצעות הקינסיולוגיה ניתן לקבל מידע על נושאים רבים ושונים כגון: איזו חוליה צריך להזיז על מנת לשחרר עצב מלחץ, אילו מזונות מועילים או מזיקים לבריאות הלקוח, השוואה בין תוספי תזונה שונים, האם כאב הגב מקורו בבעיה אורטופדית (חוליות, דיסקים, שרירים וכולי), מנפיחות בכליות, מגידול או מסיבות אחרות, אילו תמציות פרחי באך או תרופות המאופתיות יתאימו ללקוח ועוד.
הבה נדגים יכולות אלו: אדם עומד מול הקיניסיולוג כאשר זרועו מורמת ל – 90 מעלות מהגוף.
הקיניסיולוג מבקש מהאדם להתנגד עם זרועו וללחוץ כלפי מעלה בזמן שהקינסיולוגי עצמו לוחץ כלפי מטה ומודד את עצמת ההתנגדות של זרוע.עכשיו הקיניסיולוג שם שעון קוורץ (עם סוללה) על החזה של הלקוח ומודד את עצמת ההתנגדות.
אחרי זה הוא מחליף את שעון הקוורץ בשעון מכני (בלי סוללה) ומודד שוב.התוצאה היא שיש החלשות של הזרוע עם שעון הקוורץ ואין כל החלשות עם השעון המכני.
כיצד באות לידי ביטוי יכולות מערכת העצבים:
א. המערכת מבחינה בהבדל בין השעונים.
ב. המערכת חשה שהקרינה האלקטרומגנטית, הנובעת ממנגנון שעון הקוורץ, מזיקה לבריאות.
ג. דרך החלשות הזרוע הקינסיולוג מקבל תשובה כן לשאלתו אם שעון הקוורץ מזיק לבריאות.
חשוב לציין כי אבחון וייעוץ בעזרת שיטות הקינסיולוגיה והכירופרקטיקה אינן תחליף לייעוץ רופא המשפחה. איש המקצוע משמש כחוות דעת נוספת וכטיפול משלים לטיפול הקיים.
ד”ר (PH.D. DC) גיורא דביר הינו קינסיולוג וכירופרקט.
במשרדו הנמצא בהרצליה, ד”ר דביר מייעץ לעזרה בבעיות שונות כגון מיגרנות, בעיות לב וכלי דם, מערכת העיכול, בעיות שמקורן בוירוסים, נזקים מקרינה אלקטרומגנטית,עייפות כרונית, בעיות קשב וריכוז אצל ילדים ומבוגרים ועוד.
אמצעי הייעוץ משלבים מספר אלמנטים בניהם קינסיולוגיה, כירופרקטיקה תוספי תזונה ועוד.